Jälleen teatterissa 28.10.2022

PVLOGLE:n killan järjestämät avec-teatterivierailut ovat saavuttaneet varsin suuren suosion. Perjantaina 28.10. oli vuorossa Tampereen Komediateatterin näytelmä ”Baskervillen koira”, jota kaikki 31 halukasta pääsivät katsomaan.

Komediateatteri mainosti tätä Arthur Conan Doylen tunnetuinta Sherlock Holmes -seikkailua kaikkien aikojen raikkaimpana tulkintana ja salapoliisikarusellina. Aikamoista karusellia oli ainakin kolmen sivuosanäyttelijän toiminta heidän esittäessään useita hahmoja erilaisissa vaatteissa.

Näytelmä rakentui aikalailla Sherlock Holmesia esittäneen Ilkka Heiskasen suvereenin roolisuorituksen varaan. Heikki Helan esittämä tohtori Watson oli näytelmän toinen päähenkilö. Useissa rooleissa esiintyneet Veera Degerholm, Jere Riihinen ja Aku Sajakorpi pitivät onnistuneesti yleisön mielenkiintoa yllä.

Koin noin 55 vuotta sitten jännittäviä hetkiä, kun koulupoikana luin kirjastosta lainaamani Baskervillen koira -romaanin. Nyt näytelmää katsoessa ei tarvinnut jännittää, vaan voi keskittyä juonen käänteisiin sekä näyttelijöiden suorituksiin ja näytelmän lavastukseen.

Teksti Leo Ukkonen, kuva Pekka Aalto