Päämäärä Tuntematon 7.4.2018

Tampereen Komediateatterissa esitettiin la 7.4. 2018 Panu Rajalan loistavasti kirjoittama näytelmä Päämäärä Tuntematon. Ennako-odotuksia pikku ryhmällämme ei ollut vaan avoin mieli ottaa vastaan mitä tuleman piti. Ja sitähän tuli.


Ydinjoukkomme kulttuurin ja historian parissa

Päämäärä Tentumeton iski meihin kuin täysosuma. Panu Raipia oli dramatisoinut Väinö Linnasta kertovan draaman, jonka ainut tulkki oli näyttelijä Tuukka Huttunen. Hän venyi vaivatta yli 20 rooliin näytellen välillä oman videokuvansakin kanssa.

Tuukka itse kertoo omin sanoin tuntemuksiansa:
” Heti työskentelyn alkuvaiheessa, tutustuessani näytelmään, olin todella innoissani. On upea mahdollisuus ja haaste päästä tekemään samassa näytelmässä yli kaksikymmentä roolia. Ja millaisia rooleja. Tuntemattoman sotilaan koko kirjo! Kaiken kruununa itse Väinö Linna, jonka nahkoihin asettuminen oli koko prosessin ehdottomasti mielenkiintoisin ja herkullisin mutta myös haastavin tehtävä.”

Kaikissa näytelmän rooleissa ja koko tekemisessä oli selvästi aistittava innostus ja vaivattomuus. Ilmankos Tuukka kertoi: ”Koko prosessi oli todella intensiivinen, innostava ja inspiroiva ja ehkä juuri tästä syystä, suuresta työmäärästä huolimatta, jotenkin helppo”. Katsoja tempautui mukaan tapahtumiin ja nautti roolisuorituksista siinä määrin ettei näytelmän olisi suonut loppuvan lainkaan.


Muodostimme nopeasti fanikerhon ja kävimme kiittämässä Tuukkaa unohtumattomasta elämyksestä

Teksti Marja Salovaara, kuva Leo Ukkonen