Kiltalaiset Linnan juhlissa 20.11.2019

Kilta tarjosi jäsenilleen (avec) mahdollisuuden osallistua Linnan juhliin 20.11.2019 Tampereen Komediateatterissa. Killan juhlakutsu keräsi teatteriin 25 kiltalaista ja seuralaista katsomaan Tuomas Parkkisen ja Satu Rasilan kirjoittamaa komediaa tasavaltamme ykkösjuhlasta.

Näytelmässä käsiteltiin niin juhlien valmistelut kuin itse juhlat ja juhlien jatkot. Sattumuksia ja kohupukuja vuosikymmenten varrelta esiteltiin vauhdikkaasti Lennu-koiran juontamana. Näytelmän päärooleissa esiintyneet neljä näyttelijää vaihtoivat vaatteita kymmeniä kertoja illan aikana.

Paikka paikoin hyvän maun rajoja hiponut estoton näytelmä sai runsaslukuisen yleisön nauramaan lähes tauotta. Kiltaryhmämme oli ilmeisen tyytyväinen esitykseen, jonka seuraaminen ei vaatinut ylivoimaisia henkisiä ponnistuksia.

Pääroolien esittäjät vasemmalta oikealle: Jere Riihinen, Kaisa Hela, Tuukka Huttunen ja Saija-Reetta Kotirinta

Teksti Leo Ukkonen                            Kuva Pekka Aalto