Pokka ei pitänyt 9.11.2023

PVLOGLE:n killan järjestämät suositut avec-teatterivierailut saivat jatkoa, kun torstaina 9.11. oli vuorossa Tampereen Komediateatterin näytelmä ”Pokka pitää”, johon varatut 30 lippua tekivät ennätysajassa kauppansa.

Roy Clarken kirjoittama komedia perustuu hänen huippusuosittuun tv-sarjaansa, jonka jaksoja on nähty lähes kaikkialla maailmassa. Komediateatterin näytelmän oli ohjannut Imatran teatterin johtaja Timo Rissanen. Hyacinthin roolissa esiintyi Kumman kaa -televisiosarjan tähti Minna Koskela.

Näytelmän alussa Hyacinth sai selville, että hänen naapurinsa Emmet on alkanut vetää näytelmäkerhoa, jonka tulevassa näytelmässä olisi yksi rooli vapaana. Tähän rooliin Hyacinth tuppautuu. Kuten arvata saattaa, näytelmän ensimmäinen harjoitus on yhtä kaaosta, ja Hyacinth ajautuu aina vain nolompiin tilanteisiin koettaen pitää julkisivun kunnossa viimeiseen saakka.

Näytelmässä oli yllin kyllin vauhtia ja kiusallisia tilanteita ja näyttelijät laittoivat itsensä kunnolla likoon. Katsomiskokemusta hieman latisti mieleen tulvineet muistikuvat tv-sarjasta ja sen hahmoista. Kaksituntinen oli kuitenkin odotetun rentouttava. Ennen näytelmän alkua ja väliajalla oli myös rattoisaa vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa.

Teksti Leo Ukkonen, kuva Pekka Aalto